Stanford Torus Interior - V2

Image cropped - click to view Stanford Torus Interior - V2

Description

Artwork of the interior of a Stanford Torus. This is a design for a space station proposed by NASA in 1975 at Stanford University. It consists of a torus with a radius of 1800km and a cross-sectional radius of 130m for the habitable section. The ring is connected to a central hub via a series of six spokes, which also allow transport from the hub to the habitable section. Rotating at one revolution a minute the station provides an artificial gravity equivalent to roughly 0.9 Earth gravities, and can house around 10,000 to 40,000 people. I have shown habitats, a farming sector, a commerce centre, a transport system, drones, observation bridges, smaller foorbridges, a play area, a flower garden, various lakes and other objects.

Add to favourites

Details

Title: Stanford Torus Interior - V2

Date: 16 Sep 2022

Medium: Blender, Photoshop

Category: Hardware

Keywords: Adobe Photoshop, astronomy, Blender 3D, colony, Earth, habitation, habitats, hardware, L5, lakes, Moon, orbital, orbiting, solar system, space station, Stanford Torus